Пошук

МОЛОДІЖНА ЕКОЛОГІЧНА ЛІГА

Співпраця природничо-технологічного факультету нашого інституту та інших освітніх закладі району з Національним природним парком ”Кременецькі гори“ привела до ще одного конкретного результату: завершилося формування Молодіжної екологічної ліги Кременецького району, що діятиме в рамках Всеукраїнської екологічної ліги. На базі інституту відбулося засідання, де, окрім інших питань, розглянуто і затверджено Положення про Молодіжну екологічну лігу району, яке презентувала начальник відділу екологічної освіти НПП ”Кременецькі гори“ О.Л.Тимошенко, а також оголошено, що на наступному засіданні будуть сформовані керівні органи районної ліги.

Учасники засідання (а це майже півсотні представників вищих і загальноосвітніх навчальних закладів району та НПП ”Кременецькі гори“) визначили, що метою діяльності Ліги є сприяння радикальному поліпшенню екологічної ситуації в регіоні, формуванню нового природоохоронного світогляду, забезпеченню екологічних прав громадян. Для досягнення такої мети молоді екологи залучатимуть всі категорії населення краю до участі у формуванні екологічної політики на місцях, насамперед у напрямку підготовки рішень, реалізація яких суттєво впливатиме на покращення стану довкілля на його захист і відтворення, на збереження екологічного різноманіття та здоров’я жителів регіону. Члени Ліги братимуть участь в організації громадського контролю за виконанням природоохоронного законодавства та екологічного моніторингу стану навколишнього природного середовища, не виключаючи таких радикальних заходів, як сприяння боротьбі за припинення діяльності, що несе загрозу природному довкіллю та здоров’ю громадян. Важливим напрямом своєї діяльності Ліга вважає сприяння формуванню екологічної свідомості шляхом пропаганди знань та поширення об’єктивної інформації про стан навколишнього природного середовища, підвищенню рівня екологічної освіти та культури громадян, особливо молодого покоління.

 

 

Учасникам засідання була надана інформація про ”Еколого-освітню діяльність в Кременецькому обласному гуманітарно-педагогічному інституті ім.Тараса Шевченка“, з якою виступила голова студентського парламенту природничо-технологічного факультету Юлія Іванчук. П’ятикурсниці цього ж факультету Ірина Сидор і Марія Урманець оприлюднили дослідження ”Проблеми малих річок Тернопільщини“, а другокурсниця педагогічного факультету Ганна Оленіч –  проблему ”Особистісні прояви екологічної свідомості школярів“. Науковий працівник НПП ”Кременецькі гори“, випускниця нашого інституту О.В.Підгурська аналізувала гостре для нашого краю питання ”Борщівник на Кременеччині: проблеми та шляхи їх подолання“.

Молоді екологи однозначно схвалили пропозицію голови районного відділення громадської організації ”Регіональний фонд розвитку та інтеграції“ Г.В.Нагорнюк щодо участі кремен чан у волонтерській акції з розчищення Потоку Ірва у місті Кременці, а вже через два дні ця робота була розпочата.

 

 

Учасники засідання звернулися з листом до голови Кременецької райдержадміністрації Ю.Р.Фецовича, де наголошують на необхідності розробки програми боротьби з борщівником у Кременецькому районі, а до Державної служби з карантину рослин – з пропозицією внести борщівник до списку карантинних рослин України.

Організатори даного засідання Молодіжної екологічної ліги району – декан природничо-технологічного факультету, кандидат біологічних наук О.І.Дух і доцент кафедри біології та загальної екології О.К.Галаган ознайомили молодих екологів району з навчально-матеріальною базою Інституту та факультету.

Конкретним виявом єдності екологічної теорії та практики стало фіто чаювання, організоване для учасників засідання студентами природничо-технологічного факультету інституту під керівництвом асистента кафедри біології та загальної екології Анжели Оніщук.

 

 
Анонси
Галерея
30
3030
На даний момент 1268 гостей на сайті