Пошук

ПРОЙНЯЛИСЯ ДУХОМ ТИХ ЧАСІВ

У день Покрови Пресвятої Богородиці до 71-річчя створення Української повстанської армії відбулася екскурсійна поїздка в с.Антонівці з метою вшанування пам’яті загиблих воїнів УПА.  Викладачі та студенти нашого інституту відвідали музей штабу ВО УПА, літній клас, де в ті далекі часи проводились заняття, та цвинтар, на якому поховані повстанці. У лісі біля каплички відбулася Святкова Літургія, після чого з вітальним словом виступив народний депутат України Михайло Головко. По закінченні виступу присутні приєдналися до Хресної ходи від каплички до кладовища. Загиблих вшанували поминальною панахидою.

Серед гостей були перший заступник голови Тернопільської обласної ради Сергій Тарашевський, депутати облради Світлана Демчук та Олександр Стадник, представники місцевих органів влади, культурно-освітніх закладів регіону. Делегацію Кременецького гуманітарно-педагогічного інституту ім.Тараса Шевченка очолювали ректор, професор Афанасій Ломакович, проректор з виховної роботи Микола Сиротюк. Найшановнішими з-поміж учасників заходу, безперечно, були ветерани – воїни УПА.

Для воїнів та гостей працювала традиційна ”польова кухня“ та виїзна книгарня, де можна було придбати літературу повстанської тематики.


 
Анонси
Галерея
Педагогічна практика в літніх оздоровчих таборах
Педагогічна практика в літніх оздоровчих таборахПедагогічна практика в літніх оздоровчих таборах
На даний момент 660 гостей на сайті