Пошук

БЛАГОДІЙНІСТЬ – СПРАВА КОЖНОГО

Студенти нашого навчального закладу – активні учасники всіх благодійних акцій, що проводяться на підтримку бійців національної гвардії, добровольчих батальйонів і українських вояків, які виконують бойові завдання із захисту української державності в зоні АТО. Нещодавно відбулася зустріч зі представниками волонтерських організацій Тернопілля Тетяною Капінос і Тарасом Паляницею (м.Почаїв), які працюють під егідою Тернопільського логістичного центру і безпосередньо представляють пункт збору добровільних пожертв на потреби АТО при Почаївському історико-художньому музеї. Волонтери презентували відео звіт про свої добродійні справи на Донеччині та Луганщині. Відповідь нашого студентства була конкретною: збір пожертв для тих, хто ризикує своїм життям заради спокою та життя інших, в ім’я Вітчизни.

Наступний благодійний захід, до якого долучилися працівники інституту, - еколого-патріотична  акція “Любіть Україну… і в радості мить, любіть у годину негоди”, що була зініційована та організована дирекцією Національного природного парку “Кременецькі гори” і проходила під патронатом Кременецької райдержадміністрації. Програма благодійної акції була досить насиченою: підготовка творчих робіт різножанрового характеру на еколого-патріотичну тематику, зустрічі з представниками Кременецько-Шумського райвійськкомату, кременецькими волонтерами та учасниками Майдану – мешканцями краю, виставка-ярмарка підготовлених і відібраних творчих робіт студентів вищих закладів освіти, професійно-технічних ліцеїв і загальноосвітніх шкіл міста і району, музично-художній супровід дійств під час доброчинної акції, збір добровільних пожертв для учасників АТО.

Студенти нашого інституту попередньо провели внутрішні ярмарки творчих робіт, де були відібрані кращі твори для участі в районному ярмарку-розпродажі. Серед відібраних до заключного ярмарку – творчі роботи студентів педагогічного факультету четвертокурсниць Наталії Лазути, Юлії Мацьохи, Надії Лень і п’ятикурсниць Ірини Рамізович і Олесі Огороднік, їх колег з природничо-технологічного факультету, зокрема спеціальності “Технологічна освіта”, студентів п’ятого курсу Сергія Колісецького, Антона Стремедловського, Романа Цісарука, Андрія Куціля, Тетяни Цвях, Оксани Косік, Марії Коменярської, студентки четвертого курсу Катерини Вальчук, другокурсниці Наталії Твердохліб і цьогорічних випускників факультету Віктора Білосевича і Віталія Бутина, а також майбутніх вчителів образотворчого мистецтва Олени Васильчук, Андрія Ковальчука, Костянтина Полянчука, Валентини Остапчук, Олени Сайчишин, Інни Соляник, Оксани Печенюк, Олександра Суходола та викладача І.В.Погонець.

В ролі коментаторів і реалізаторів творчих робіт своїх друзів виступили студенти п’ятого курсу спеціальності “Технологічна освіта” Юрій Сорочинський, Роман Скакальський і Роман Цісарук. Організаційну роботу зі студентами-технологами проводили С.Б.Шабага, Ю.Г.Цимбалюк, В.Ю.Цісарук; художніми пошуками юних представників образотворчого мистецтва керували Ю.Я.Янчук, Б.О.Тивонюк; майбутні фахівці дошкільної освіти готувались до ярмарку-виставки під орудою Л.І.Врочинської і Т.С.Фасолько.

Художні вироби студентів інституту мали чималий попит серед відвідувачів виставки: гості ярмарку закупили творчої студентської продукції на суму понад п’ять тисяч гривень, що поповнили скарбничку для потреб учасників АТО.

Організатори районного доброчинного заходу висловили щиру подяку колективу нашого інституту за активну участь у благодійній акції “Любіть Україну… і в радості мить, любіть у годину негоди”.

 
Анонси
Галерея
35
3535
На даний момент 857 гостей на сайті