Пошук

ВІДГОМІН ОЛІМПІАДИ

В академії завершився І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з фахових дисциплін. Підготовкою та проведенням цього етапу олімпіади на філологічному факультеті займався організаційний комітет у складі М.В.Слободян (голова), О.В.Сафіюк, Н.В.Янусь, О.П.Цьмух. Журі очолювала завідувач кафедри англійської філології, кандидат філологічних наук, доцент Н.Г.Воронцова. Програма І етапу передбачала виконання комплексного тесту із читання, тесту на вживання лексики та граматики, тесту з літератури Англії та США, а також аудіювання, творчу письмову роботу та усне мовлення. Переможцем визнано студента 41-А групи Богдана Христинюка, друге місце – за його однокурсницею Марією Беднарчук, а третім призером стала студентка ІІ курсу Аліна Ткачук. Переможець етапу представлятиме нашу академію на ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з англійської мови, що проходитиме на базі Київського національного лінгвістичного університету. Богдан Христинюк – один із кращих студентів факультету. Минулого літа він був учасником Міжнародної програми ”Work and Travel“ – найпопулярнішої сезонної програми для українських студентів, що дає змогу поїхати до США на літні канікули, зустрітися із представниками студентства багатьох країн світу, отримати практику англійської мови в її натуральному середовищі, а також на власні очі побачити визначні місця США: Нью-Йорк, Ніагарський водоспад, Великий Каньйон, Голлівуд та сотні інших куточків цієї країни. Працює з Богданом куратор його академгрупи, викладач усного та письмового мовлення О.П.Цьмух.

Науковці кафедри педагогіки та психології провели І етап олімпіади із загальної та соціальної педагогіки. Визначення переможців олімпіади з педагогіки здійснювалось із особливим демократичним підходом: вирішено призначати по два перших і других місця, щоб дати змогу виявити себе представникам інших, ”непедагогічних“ факультетів черз врахування специфіки навчальних планів різних спеціальностей. Перше місце вибороли Олеся Шматюк з педагогічного факультету і Микола Бербець із факультету фізичного виховання. На другому місці – Ольга Філіпова й Анастасія Рибак – другокурсниці філологічного факультету. На третьому – першокурсниця педагогічного факультету Ірина Іванина і студентка ІІ курсу філологічного факультету Ірина Гранкіна. На олімпіаді із соціальної педагогіки домінували студенти ІІІ курсу. Вони зайняли весь п’єдестал пошани: І місце – Тетяна Леник, друге – Оксана Герасимчук, третє – Діана Микулинець. Учасники олімпіади пройшли тестування знань з фахового предмета і виконали письмову творчу роботу на тему ”Учитель майбутнього“. Саме в цій роботі студенти показали своє ставлення до традицій та інновацій у педагогічній діяльності: ”Вчитель майбутнього – це точно не комп’ютер“, ”Учитель майбутнього має йти в ногу з інноваціями, не забуваючи, що живого спілкування, увагу до учнів, щирість, доброту і терпіння не замінить ніякий комп’ютер“. Організаторами І етапу олімпіади із загальної та соціальної педагогіки виступили кандидати педагогічних наук, доценти Л.М.Кравець, Н.В.Приймас, Р.Я.Яковишин,  та член кафедри О.І.Запорожець.

У фінальній частині І етапу олімпіади з німецької мови та літератури брали участь студенти ІІІ – ІV курсів філологічного факультету. Інтелектуально-філологічне суперництво проходило у форматах читання і тлумачення прочитаного тексту, аудіювання, письма, усного мовлення та дискусії. Студентів-”олімпійців“ готували кандидати філологічних наук О.А.Марунько, О.І.Чик і члени кафедри німецької філології І.Ф.Лизун, Н.І.Яценюк, Я.Б.Веселовський, Л.А.Свиридюк. перемога дісталася четвертокурснику Володимиру Артемчуку. Його одногрупник Анатолій Гусаківський разом із третьокурсницею Ольгою Стус посіли друге місце, а третіми стали Вікторія Вознюк і Марія Швець – студентки 31-Н групи.

Практично кожен шостий студент спеціальності ”Біологія“ вичвив бажання брати участь у І етапі олімпіади з фахового предмета. Відповідав за вирішення організаційно-методичних питань олімпіади з біології кандидат хімічних наук, доцент кафедри біології та загальної екології Д.О.Польовий. Завдання олімпіади формувалися на основі завдань ІІІ етапу всеукраїнських шкільних олімпіад з природничих дисциплін. Максимальна кількість балів, яку могли набрати учасники фінальних змагань, виконавши всі завдання, рівнялася 100. Найбільший урожай балів зібрала магістранта Юлія Іванчук. Лише на 1,5 бала відстала від неї четвертокурсниця Альона Ватажук, яка буде представляти наш навчальний заклад на ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з біології. Високі результати показали Олена Шкіндер, Віта Тишкова – 41-Б, Наталія Бондарчук – 31-Б, другокурсниці Оксана Семенчук і Вікторія Філінська.

На І етапі олімпіади з образотворчого мистецтва не залишили шансів суперникам студенти п’ятого курсу. Вони посіли перше (Сергій Владика), і третє (Юлія Рудюк) місця. І лише ”срібло“ уступили третьокурсниці Любові Дубинюк. Належну майстерність продемонстрували студенти ІІ курсу Ірина Рудик, Анна Шепель і Петро Феберський. Основним завданням цього мистецького турніру було виконання портрета в техніці акварелі або олії. Юних образотворців готували члени кафедри теорії і методики образотворчого мистецтва Д.В.Синенький, Н.М.Волянюк, Б.О.Гуменюк. сергій Владика представлятиме академію на ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з образотворчого мистецтва, що проходитиме на базі архітектурного факультету Полтавського національного технічного університету ім. Юрія Кондратюка.

Змістовною була програма олімпіади із психології. Викладачі психолого-педагоічних дисциплін – члени кафедри педагогіки та психології – підготували тестові завдання, проблемні питання для теоретичної роботи і тематику творчого есе ”Краще всього себе пізнаєш, не споглядаючи, а діючи“. Найактивнішими учасниками олімпіади із психології стали першокурсники педагогічного і філологічного факультетів. Перемогу здобули Марія Куриба та Ірина Іванина; другими стали Ольга Дудечко та Марина Степанчук, а на третьому місці – Тетяна Трачук і Катеринав Кожарко. Організаційні питання вирішували Н.Б.Бабій, Ю.В.Ковальчук і кандидат психологічних наук С.С.Гусаківська.

Всі переможці готуються до участі у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з фахових дисциплін.

 
Анонси
Галерея
Читальний зал
Читальний залЧитальний зал
На даний момент 399 гостей на сайті